2012-04-22

2000 år tillbaka i tiden

Fantastisk dag i Dover. Vi skulle egentligen bara åka på en lokal bakluckeloppis och sedan se vad mer vi orkade,  det har tagit en hel del energi att komma i ordning och in i nya rutiner. GPS visade fel (!) och vi kom ut på motorvägen och då finns ingen avfart förrän efter en mil så vi tänkte att vi åker väl vidare då till Dover. Vi körde runt och tittade på staden, de har byggt hus vid och till och med i de vita klipporna, centrumet påminde om en liten by i Frankrike och det vara ganska nergånget.


Vi åkte upp till slottet och blev förundrade över utsikten och dess historia.




Uppe i det gamla tornet fanns ett skådespeleri som varade i nästan 2 timmar. Vi fick vara med och gömma den man som var i onåd inför kungen och lura riddarna som jagade honom, lyssna på gamla sagor av prinsessan och vara med vid kungens stora fest. Vi fick underhålla kungen och servera maten. Vi blev även hårt inspekterade av en tjänare om vi var rena om händerna och inte hade armbågarna på borden. Jag ska ta efter den inspektionen!





Slottet har använts i många krig även i de två sista världskrigen. Det finns långa tunnlar under, men vi hann inte med dem så vi ska tillbaka ngn eftermiddag. Barnen tyckte det var så roligt och vi vuxna med.

Den äldsta byggnaden inom slottsmurarna, en romersk fyr, var cirka 2000 år gammal och byggdes alltså strax efter att Jesus dog.



Kan inte annat än hålla med i Dannys refräng: AAAaaaaaaamaaaazing!

De vita klipporna ska vi bege oss till en eftermiddag och se. Det finns så mycket roligt att upptäcka och uppleva och det bästa av allt: Vi får göra det med familjen!

Kramis till alla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar